Nieuws

€ 88,10 per jaar besparen op pechhulp

“ANWB Opzegdagen” weer in aantocht: voor 15 november 2012 opzeggen

woensdag 7 november 2012
€ 88,10 per jaar besparen op pechhulp

Nu het kabinet verregaande bezuinigingen gaat doorvoeren, is het als gezin niet alleen belangrijk om te kijken naar grote besparingen, zoals bijvoorbeeld op de hypotheek, kinderopvang of energie. Ook kleinere posten kunnen ongemerkt de maandelijkse portemonnee uitdunnen. Eén hiervan is de jaarlijkse bijdrage bij pech langs de weg. De duurste partij, Wegenwacht, is bij een Europese dekking € 88,10 duurder  dan de voordeligste in de rij: SOS Pechhulp.

Eerder schreef Wegwijs al over de hogere tarieven van de Wegenwacht pechhulp. Dit soms met geïrriteerde lezersreacties tot gevolg. ANWB doet het klaarblijkelijk goed op het gebied van service, klantvriendelijkheid en natuurlijk pechhulp. Zo goed, dat klanten geïrriteerd raken als er kritisch over de pechhulpverlener wordt geschreven.  Ook de inzet van eigen auto's lijkt bij te dragen aan het positieve imago. De andere pechhulpverleners werken alle met een landelijk of Europees netwerk aan garages. 

Welke pechhulp is beter?
Toch blijft Wegwijs kritisch als het aankomt op prijs in relatie tot dienstverlening. Vergelijken we de ANWB Wegenwacht met SOS Pechhulp puur op de inhoud van de dienstverlening, ofwel de hulp bij pech langs de weg, dan is er geen verschil. Gemiddeld scoort de ANWB hoger op reparaties omdat de Wegenwacht een groter arsenaal aan spullen bij zicht heeft. Maar blijkt de auto niet te repareren, dan is hulp van een lokale garage weer prettiger. Deze neemt namelijk standaard al een vervangende auto mee.

Korting via de klantenkaart
Word je lid van de ANWB, dan ontvang je automatisch een kaart waarmee je korting krijgt op aankopen in de gelijknamige winkel. Ook ontvang je het magazine De Kampioen. Het zijn mede deze extra's die ervoor zorgen dat het tarief bij de ANWB hoger ligt dan bij andere aanbieders. Geen probleem natuurlijk wanneer je daar waarde aan hecht.  Maar wellicht niet voor iedereen even interessant.

Weinig aanbieders
Er is geen hele grote concurrentie onder de pechhulpaanbieders. Eigenlijk zijn er maar vijf: SOS Pechhulp, Mondial Assistance, Bovag, Route mobiel  en ANWB. Daarnaast kun je bij een aantal autoverzekeraars ook pechhulp bijsluiten op de autoverzekering. Het tarief voor de meest uitgebreide dekking, Europa, Nederland, eigen woonplaats, alles inclusief vervangend vervoer, bedraagt bij ANWB € 128,- en bij SOS € 57,40.

         Nederland             Europa 
SOS Pechhulp €   39,90 €   57,40
Mondial Assistance     €   53,57 €   74,16
Bovag €   65,00 €   85,00
Route Mobiel €   69,49 €   97,49
ANWB €   85,00 € 128,00

  

 

 

 

 

* Inclusief eigen woonplaats, inclusief vervangend vervoer

De populariteit van de ANWB blijft ongekend. De gele wagens creëren een gevoel van veiligheid op de  Nederlandse snelwegen. De alternatieven zijn voordeliger maar winnen slechts mondjesmaat aan populariteit. Ja, er zijn verschillen tussen de aanbieders maar die zijn tegelijkertijd gering. Wie meer informatie wil over voordelige pechhulp met een passende en volwaardige dekking laat een reactie achter via de informatiekaart. Let op: de uiterlijk opzegdatum voor de ANWB is tradiegetrouw: 15 november!

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie