Nieuws

Hogere assurantiebelasting kost gezin € 158 per jaar

Belasting op verzekeringen omhoog van 9,7% naar 21%

maandag 1 oktober 2012
Hogere assurantiebelasting kost gezin € 158 per jaar

Mensen gaan fors meer betalen voor hun gezinsverzekeringen. Dat is gebleken uit één van de eerste maatregelen die PvdA en VVD presenteren als resultaat van hun onderhandeling. Dit kost Nederlandse huishoudens gemiddeld € 158 per jaar extra. Op dit moment betaalt een gezin gemiddeld € 1.397 aan verzekeringen per jaar. Dit wordt € 1.554. Het is een onverwachte stap die weinigen hadden zien aankomen. Is er een alternatief? Ja: je verzekeringspakket tegen het licht houden. Dat levert gemiddeld € 190 per jaar per gezin op.

Een gezin gaat er dus gemiddeld € 158 per jaar op achteruit. Een flink bedrag. De grootste impact heeft de verhoging op de autoverzekering, van oudsher al de duurste van de gezinsverzekeringen. Alleen daar al is de premieverhoging gemiddeld bijna € 100 als we uitgaan van een 'gemiddelde auto en bestuurder'. In het overzicht ziet u de precieze verhoging per verzekering.

Gevolgen premie hogere assurantiebelasting

Eerdere belofte De Jager: "Assurantiebelasting omlaag in 2015"
Kort geleden ging de assurantiebelasting ook al omhoog. Dat was in maart van 2011. Toen steeg de belasting van 7,5% naar 9,7%. In 2008 steeg deze van 7% naar 7,5%. Het waren veel kleinere verhogingen maar toen werd al gesproken van een forse verhoging. Demissionair minister Jan Kees de Jager gaf vorig jaar nog aan dat de verhoging naar 9,7% per 1 januari 2015 weer zou worden  teruggedraaid. Die afspraak kan nu dus definitief de prullenbak in.

Besparen op verzekeringen levert € 190 op
De consument kan de financiële gevolgen van de gestegen belasting beperkt houden. Hiertoe dient hij zijn totale verzekeringspakket tegen het licht te houden. Wanneer het gehele pakket aan belastingen wordt overgesloten naar een voordelige aanbieder, levert dit gemiddeld € 190 per gezin op. Hoe duurder u nu verzekerd bent, hoe groter de besparing.

Via Wegwijs kunt u gratis een inventarisatie van uw gehele verzekeringspakket laten maken. Vervolgens wordt bekeken welke besparing er in uw specifieke situatie mogelijk is. Vul hiertoe de informatiekaart hieronder in.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie