Nieuws

ANWB én reisverzekering: let op dubbele dekking!

Autopech in het buitenland vaak dubbel verzekerd

dinsdag 31 juli 2012
ANWB én reisverzekering: let op dubbele dekking!

Honderdduizenden Nederlanders reizen 's-zomers met eigen vervoer naar de zon. Een geslaagde vakantie is voor hen deels afhankelijk van het blijven rijden van de auto. Lange files voor de tolpoorten onder tropische temperaturen kunnen zeker voor oudere auto's funest zijn. Wie dat risico wil afdekken kijkt al gauw naar de traditionele ANWB-verzekeringen. In veel gevallen is dat helemaal niet nodig. Vakantiegangers met een reisverzekering zijn vaak net zo snel weer op weg.

Het is goed om voor vertrek na te gaan wat er allemaal is verzekerd op de reisverzekering. De grootste kans om een dubbele dekking tegen te komen is onder het kopje 'motorvoertuigen'. Wat is er verzekerd? Op vrijwel alle reisverzekeringen is vervangend vervoer meeverzekerd als de auto er de brui aan geeft. Dat houdt in dat als de auto niet binnen een termijn van twee werkdagen te herstellen is, de reisverzekering voor een gelijkwaardige huurauto zorgt. Ongeacht of dat herstel nodig is door een ongeluk of gewoon door pech. De vakantie kan gewoon worden voortgezet.

Auto op de oplegger
Als de kapotte auto helemaal niet meer binnen een redelijke termijn te herstellen is, dan moet de auto op een oplegger terug worden gebracht naar Nederland. Hoewel die kosten niet in alle reispolissen zijn inbegrepen, is het meestal wel bij te verzekeren. Die extra dekking is de automobilistenhulpverzekering. Op deze verzekering wordt ook gewone pechhulp voor langs de weg meeverzekerd, of wordt een vervangend bestuurder geregeld als in een gezin slechts één iemand mag rijden en die persoon om wat voor reden dan ook  niet meer kan rijden. Is de automobilistenhulpverzekering onderdeel van je reisverzekering? Dan heb je de ANWB in het buitenland niet meer nodig.

Wie wel eens in het buitenland langs de weg heeft gestaan, weet dat je maar beter een goed opgeladen telefoon op zak kan hebben. Het grote bellen kan beginnen. De ontvanger van het eerste telefoontje is de alarmcentrale van de reisverzekering. Daarna moet er, eventueel in overleg met de alarmcentrale, een garage worden gezocht. Er moet een hotel in de omgeving geboekt worden, een huurauto worden geregeld plus een taxi gebeld die je naar het verhuurbedrijf kan brengen. Kosten voor al dat bellen in het buitenland: de reisverzekering.

Alarmcentrale vaste contactpunt
Er zijn twee redenen waarom er een extra overnachting gemaakt moet worden op een andere plek dan de vakantiebestemming. Omdat de auto niet in een dag te maken is, of omdat de huurauto niet meer dezelfde dag beschikbaar is. De reisverzekering vergoedt deze overnachting, maar tot een bepaald bedrag per persoon per nacht. Dat bedrag verschilt per verzekeraar, de alarmcentrale stelt je daarvan op de hoogte in het geval van pech of een ongeluk.

Al met al is de reisverzekeraar een logischer hulp in het buitenland dan de geijkte ANWB. De alarmcentrale van de reisverzekering kan in één keer alles regelen wanneer je stil komt te staan met de auto of motor. Van de huurauto tot een hotel en van de telefoonkosten tot de taxi naar het verhuurbedrijf.

Meer informatie over een uitgebreide reisverzekering of automobilistenhulpverzekering

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie