Nieuws

Vaste lasten met 30% omlaag?

Kritische blik op verzekeringen levert 1550 euro op

woensdag 27 juni 2012
Vaste lasten met 30% omlaag?

We mogen dan officieel uit de recessie zijn, voorlopig zullen we nog even zuinig blijven. En dat kan makkelijk, want de meeste huishoudens "laten jaarlijks honderden euro's liggen". Dat is wat de reclames van energiemaatschappijen ons vertellen. Maar hoe groot is dat voordeel eigenlijk echt? En wat als we dat vergelijken met bijvoorbeeld onze verzekeringen? Op welke vaste lasten valt eigenlijk veel winst te behalen?

Een vergelijking van energieleveranciers kan een flink voordeel opleveren. Bij overstap naar de goedkoopste aanbieder bespaart een huishouden gemiddeld zo'n twintig procent op de jaarnota - al gauw zo'n € 300,- à € 400,-. Geen wonder dus, dat energievergelijkingen regelmatig genoemd worden als besparingstip. Helaas is gas en licht een product dat meestal niet transparant aangeboden wordt. Het correct berekenen van de maandelijkse kosten kan dan ook ingewikkeld zijn. Gelukkig zijn er andere vaste lasten waar je minimaal net zoveel voordeel kunt behalen. Vaste lasten die wél eenvoudig berekend kunnen worden: verzekeringen.

Moeiteloos honderden euro's besparen
We laten per huishouden gemiddeld € 1.550,- per jaar liggen. Een bedrag dat we moeiteloos kunnen besparen en dat we veel beter aan andere zaken kunnen uitgeven. Een simpele vergelijking van een aantal veelgebruikte verzekeringen laat zien waar eenvoudig winst te behalen is:

Afbeelding Artikel 20120627

Vaste lasten drastisch omlaag
Zoals je hierboven ziet, zit het grootste voordeel in de zorgverzekering. We spreken al snel van honderden euro's voordeel per gezin - zeker als je gebruik maakt van een aanvullende dekking voor bijvoorbeeld fysiotherapie en tandartskosten. Je gemiddelde verzekeringspremie kan zo'n dertig procent omlaag. Ook de reis-, auto-, en inboedelverzekering zijn een vergelijking waard - in bovenstaand geval leveren deze polissen samen ruim € 600,- op.

Service en kwaliteit
Wat laten we in dit artikel buiten beschouwing; Kwaliteit? Service? Nee: de vergelijkingen zijn gebaseerd op aanbieders met een gelijkwaardige service. Er zullen verschillen zijn. Maar die zullen geen honderden euro's premieverschil waard zijn.

Hoe staat het met uw verzekeringspakket, betaalt u onnodig veel of bent u al zeer voordelig uit? Een vergelijking is zeer de moeite waard, wat rekenwerk levert u zomaar een paar honderd euro op. Komt u er zelf niet uit, dan kunt u via onderstaande kaart meer informatie en een vergelijking op maat opvragen.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie