Nieuws

Flatscreen van de muur in vakantiehuis. Wie betaalt dat?

Verschil in vergoeding bedraagt duizend euro

donderdag 10 mei 2012
Flatscreen van de muur in vakantiehuis. Wie betaalt dat?

Lekker weg in eigen land. Met het gezin in een vakantiehuisje op een knus park in de provincie: het voorjaar is er met haar ontluikende natuur doorgaans uitermate geschikt voor. Maar wat als er iets misgaat in zo'n vakantiehuis? De hond kwispelt een vaas om, een kaars staat niet stabiel in de kandelaar of in het donker stoot iemand de flatscreen van het televisiemeubel af. Dat kan een flinke schadepost opleveren. Wie betaalt dat? De aansprakelijkheidsverzekering, de reisverzekering, de eigenaar van het huisje, of draait u er zelf voor op?

Dergelijke schades worden meestal vergoed door de reisverzekering. De standaarddekking op de aansprakelijkheidsverzekering is hier namelijk niet van toepassing. Die betaalt weliswaar de schade uit die de klant bij anderen veroorzaakt, maar gehuurde zaken worden uitgesloten. Hoewel schade aan het vakantieverblijf (in de voorwaarden meestal logiesverblijf genoemd) geen standaarddekking is, hebben de meeste verzekeraars het risico wel in de polis opgenomen. De maximale vergoedingen lopen echter flink uiteen, zo blijkt uit het onderstaande overzicht.
 
Overzicht _maximering

Minimum bedrag is geen eigen risico

Een aantal verzekeraars hanteert een minimumclaim voor schade aan het vakantieverblijf. Het minimumbedrag is iets anders dan het eigen risico en wordt dus niet op de uitkering in mindering gebracht. Het is er voor bedoeld dat alleen de substantiële schades ingediend worden. Twee gevallen koffiekopjes worden niet vergoed, maar een per ongeluk afgebroken douchekop van 100 euro wel.

Dekking InShared vrij onzinnig
Bij InShared is er geen dekking voor het voorval op de reisverzekering, maar wel (zeer beperkt) op de aansprakelijkheidsverzekering. Dat levert een probleem op wanneer je een reisverzekering van InShared hebt, maar een aansprakelijkheidsverzekering van een andere maatschappij. Bovendien is op de aansprakelijkheidsverzekering van InShared alleen waterschade en brandschade verzekerd. Een vrij risicoloze dekking voor InShared. Brandschade wordt hoe dan ook vergoed door de opstalverzekering van de verhuurder. Met waterschade wordt lekkage of leidingbreuk bedoeld. In een vakantiewoning zou het extreem uitzonderlijk zijn als de vakantievierder daar voor aansprakelijk wordt gesteld.

De maximering per verzekeraar loopt fors uiteen. Van een 'karige' 250 euro bij ING tot ongelimiteerd bij Aegon. Meer informatie over aansprakelijkheids- en reisverzekeringen met de beste voorwaarden - tegen de scherpste premie - is voorhanden via het onderstaande formulier.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie