Nieuws

Aanbieders stunten weer met hypotheekrente

Conservatrix zeldzame nieuwkomer op hypotheekmarkt

woensdag 9 mei 2012
Aanbieders stunten weer met hypotheekrente

Lange tijd was het rustig bij de hypotheekverstrekkers. "Liever geen klant dan risico nemen", was het devies. Met dalende huizenprijzen en afnemende koopkracht van huiseigenaren loop je als bank immers meer risico. Maar langzamerhand durven partijen weer wat te ondernemen. Zo is Conservatrix een zeldzame nieuwkomer op de hypotheekmarkt. Ook meer gevestigde namen als Argenta en Woonfonds mengen zich volop in de strijd om de huizenkoper. 

Voor kopers van een woning is toenemende activiteit op de hypotheekmarkt alleen maar positief. Het dwingt aanbieders om hun tarieven onder de loep te nemen en eventueel te verlagen als de concurrentie scherp aanbiedt.

Scherpste tarief 10 jaar vast bij Woonfonds
Hypotheken met een rentevast termijn van 10 jaar zijn momenteel te sluiten tegen 4,35 procent. De aanbieder die dit 'stunttarief' voor NHG-hypotheken aanbiedt is Woonfonds. De volgende op de lijst is Argenta. Deze van oorsprong Belgische aanbieder hanteert een rente van 4,45 procent en is na even uit beeld te zijn geweest weer interessant voor woningkopers. Wie duidelijk minder interesse heeft in nieuwe klanten is Bank of Scotland. De voormalig prijsvechter loopt met maar liefst 5,6 procent behoorlijk uit de pas. Grootbanken als ING en ABN Amro  schommelen met respectievelijk 4,9 en 5,2 procent ergens in het midden.

Vraag meer informatie aan over de voordeligste en veilige hypotheek met een 10 jaar vaste rente via het formulier aan de onderzijde.

Conservatrix aanvoerder bij 20 jaar vast
Zelfs bij verzekeringen en hypotheken - voor de gemiddelde Nederlander toch écht doodsaaie onderwerpen - zijn er enerzijds partijen die er nog wat leuks van proberen te maken en anderzijds partijen die berusten in hun saaiheid. Een partij uit die tweede categorie is Conservatrix. Niet alleen de naam is slaapverwekkend, ook de slogan is ongekend droog: "Een beetje conservatief, is zo gek nog niet".

Maakt dit uit? Nee, want deze conservatieve partij gaat degelijk met zaken om. En dat is uiteindelijk ook wat van belang is bij het afsluiten van een hypotheek. Wie kiest voor hogere rentezekerheid - een 20 jaar vaste hypotheekrente - is bij Conservatrix aan het juiste adres. De financiële instelling uit Baarn rekent hiervoor  5,1% rente, momenteel het laagste tarief op de markt. Verlengen van de hypotheek is bij Conservatrix overigens niet mogelijk. Aegon en Delta Lloyd volgen met 5,25 procent. Duurste in deze categorie is Reaal, waar de huizenkoper 6,30 procent aan rente betaalt.

Vraag meer informatie aan over de voordeligste en veilige hypotheek met een 20 jaar vaste rente via het formulier aan de onderzijde.

De concurrentie op de hypotheekmarkt is nog steeds niet bepaald moordend te noemen. Veel aanbieders wachten ontwikkelingen op de financiële markten af. Ook strengere eisen van toezichthouders zijn voor banken een reden om geld in eigen kas te houden in plaats van het uit te lenen. Toch zijn er gelukkig nog aanbieders die met al dan niet tijdelijke renteverlaging de aandacht op zich vestigen. Dit heeft concurrentie tot gevolg  waarvan de consument uiteindelijk profiteert. Informatie over de laagste tarieven per rentevast termijn en de bijbehorende hypotheekvormen is verkrijgbaar via het onderstaande formulier.  

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie