Nieuws

Woef

De huisdierenverzekering!

donderdag 5 april 2012
Woef

U wilt toch ook het beste voor uw huisdier? Waarom dan geen verzekering? De markt voor huisdierverzekeringen groeit. Op zich logisch in een land waar de inwoners het meest risicomijdend zijn van alle landen in de wereld. Maar is dat wel nodig? Verzekerjehuisdier.nl denkt van wel en is zelfs een vergelijkingsmodule voor huisdierverzekeringen gestart. Overbodig of nuttig?

Onder andere het Ministerie van Economische Zaken houdt zich bezig met onze huisbeesten. Volgens onderzoek van dit Ministerie, is er in Nederland bij zes op de tien huishoudens een huisdier aanwezig. Opgeteld zwemmen er in Nederland 6,6 miljoen aquariumvissen, wandelen er 2,9 miljoen katten en 1,5 miljoen honden en zitten 2 miljoen zang- en siervogel opgehokt in kooi of volière. 

2,1 miljard naar de huisdieren
Per huishouden wordt jaarlijks ongeveer € 270 uitgegeven aan voeding en verzorging voor gezelschapsdieren. In het totaal geven we in Nederland jaarlijks € 2,1 miljard uit aan gezelschapsdieren.

Hond aan de acupuntuur
Proteq, veruit de grootste aanbieder van huisdierverzekeringen, geeft zelf aan dat huisdierrekeningen van € 700,- geen uitzondering meer zijn. Dit bedrag is zo hoog omdat de duurdere, uitzonderlijke behandelingen inmiddels ook bij dieren worden toegepast. Zo kun je bij verzekerjehuisdier.nl onder andere afslankmedicatie, chemotherapie en zelfs acupunctuur vergelijken.

Geen kruisingen
Verzekerjehuisdier.nl vergelijkt de vijf aanbieders die, anders dan de naam doet vermoeden, allemaal onderdeel zijn van een groter concern: Proteq (SNS Reaal), Petplan (Unigarant), OHRA (Delta Lloyd), Kruidvat (Aegon) en Hema (Achmea). Het zijn aanbieders die qua tarief niet erg veel van elkaar verschillen. In die zin is deze vergelijker dan ook geen revolutie. Overigens gaat de huisdiervergelijker uit van pure rassen, terwijl veel honden en katten ontstaan zijn uit een kruising.

Een huisdier verzekeren kan. Een klein bedrag op de spaarrekening achterhouden voor de kosten van een eventuele operatie of bestrijding van ziekte, is een redelijk alternatief. Sluit je toch een verzekering, dan kan dat via deze vergelijker, maar ook direct of via de adviseur. Ook is meer informatie over de huisdierverzekering aan te vragen via wegwijs. Gebruik daarvoor de onderstaande informatiekaart.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie