Nieuws

Elfstedentocht geldige reden tot annuleren vakantie

Pas zelf de dekking van je reis- en annuleringsverzekering aan!

woensdag 8 februari 2012
Elfstedentocht geldige reden tot annuleren vakantie

De speculatie is in volle gang: zal deze winter dan eindelijk de zestiende Elfstedentocht plaatsvinden? De schaatsgekte heeft de media de afgelopen dagen flink gedomineerd. Hoewel het nog lang niet zeker is dat er voor het eerst sinds 1997 weer gereden zal worden, spelen ook verzekeraars in op een mogelijke toertocht. Wie in bezit is van een startbewijs,  kan bij verzekeraar Europeesche zijn vakantie kosteloos annuleren wanneer het schaatsspektakel daadwerkelijk doorgaat.

Naast Europeesche, bieden de ANWB en Unigarant Verzekeringen deze gratis extra service voor vakantiegangers. Ze moeten dan wel beschikken over een geldig startbewijs. Voorwaarde is ook dat de voor vakanties is geboekt voordat officieel bekend wordt gemaakt dat de tocht er komt.

Zelf bepalen wanneer je verzekering uitkeert?
Over het algemeen keren reis- en annuleringsverzekeringen enkel uit bij serieuze omstandigheden. Waar voor sommigen de Elfstedentocht van aanzienlijk belang is, denken we normaal gesproken toch eerder aan ernstige ziekte, een scheiding of overlijden van een naaste. Wel zijn er steeds meer partijen die de mogelijkheid bieden om de verzekering aan te passen aan de persoonlijke omstandigheden. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat de verzekering ook geldt wanneer de hond ernstig ziek wordt of wanneer U2 optreedt in Nederland. Uiteraard rekent de verzekeraar hier extra premie voor, die afhankelijk is van de bewuste uitbreiding van de dekking. Hoe deze premie precies tot stand komt, is nog onbekend.

Elfstedentochtdekking vooral ludiek
Het is natuurlijk maar de vraag hoeveel mensen van deze optie gebruik (kunnen) maken. De laatste Elfstedentocht vond vijftien jaar geleden plaats, en met maximaal 16.000 officiële deelnemers gaat om een wel érg kleine groep potentiële gebruikers. Kortom: een ludiek gebaar van de verzekeraars, maar niet veel meer dan dat.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie