Nieuws

Snowboarders slecht af bij Interpolis

Duitsers van Allianz behagen de wintersporter

maandag 23 januari 2012
Snowboarders slecht af bij Interpolis

Hoewel de Nederlandse winter van 2012 nog het meest lijkt op een voorjaar, verloopt het winterseizoen in de bergen netjes volgens het boekje. Daar ligt zoals het hoort een keurig pak sneeuw en in ruim voldoende mate voor een goede wintersportvakantie. Voor Wegwijs de taak om uit te zoeken waar wintersporters het beste hun verzekering af kunnen sluiten. Wintersporters moeten hun pistegenoten vertrouwen als ze op de berg hun gröstl bestellen, want ski's en snowboards blijven in de meeste gevallen gewoon onbeheerd buiten staan. Worden ze gestolen dan is dat een dure tegenvaller.

Een reisverzekering is bij geen vakantie zo belangrijk als bij de winterport. Vooral het verhoogde risico op blessures is daar debet aan, omdat het behalve de kwetsuur veel meer kosten meebrengt. Denk aan gehuurde ski's of geboekte lessen die geen geld teruggeven. Of de prijzige skipas die niet meer gebruikt wordt. Kan het slachtoffer nog wel terugrijden naar Nederland? Al deze onvoorziene kosten laten we in dit verhaal even achterwege. Het gaat hier vooral om de kosten voor beschadiging van de uitrusting of de diefstal van ski's en snowboards.

Is wintersport standaard meeverzekerd?
Het is allereerst belangrijk om na te gaan of de reisverzekering schades vergoedt die zijn ontstaan op een wintersportvakantie. Ongeveer de helft van de aanbieders verzekert wintersportrisico standaard mee, daar zitten zowel de duurdere partijen bij als de goedkopere verzekeraars. Waar het niet standaard is, valt de wintersport als extra dekking bij te verzekeren. Als wintersport is meeverzekerd, extra of standaard, dan zijn de kosten van beschadiging en diefstal van bagage ook meeverzekerd. Let op: dat geldt ook voor gehuurde ski's en snowboards. Deze dekking geldt als een uitzondering: andere gehuurde zaken vallen doorgaans niet onder de dekking van een reisverzekering.

 Verzekeraar                            Winstersport standaard meeverzekerd? Maximale vergoeding sportuitrusting
ASR ja 2.500
Europeesche nee 2.500
ING nee 1.000
Unigarant nee 300
Unive nee 2.500
London ja 2.500
Allianz ja 3.000
Interpolis ja 500
Centraal Beheer nee 2.500
Delta Lloyd ja 1.250
Ohra ja 3.750
FBTO nee 2.500
National Academic ja 2.500


Ohra en Allianz echte wintersporters, Interpolis karig
Wat valt er op? Ohra en Allianz doen het goed, met 3.750 en 3.000 euro als maximumdekking. Misschien dat Allianz als Duitse verzekeraar meer ervaren is met het verzekeren van wintersporters. Interpolis en met name Unigarant zijn karige vergoeders. Met 300 euro blijf je zitten met een behoorlijke kostenpost als je snowboard gestolen wordt. Een snowboard is meestal behoorlijk duurder dan de Unigarant-maximering, en dat is nog afgezien van de bindingen die op het snowboard zitten.

Maximering voor alleen sportuitrusting of alle bagage?
Een kanttekening die geplaatst moet worden, is de maximering voor de totale bagage. Interpolis kent een vergoeding van 500 euro voor sportuitrustingen, maar voor de totale bagage is er een maximumvergoeding van 2.500 euro. Ohra en Allianz maar ook bijvoorbeeld ASR, Univé, National Academic en London hebben geen maximering opgenomen voor ski's en snowboards. Het maximumbedrag dat bij hen vermeld staat, is in zijn totaliteit het maximale bedrag dat er voor reisbagage uitgekeerd kan worden.

Als er wintersportdekking op de polis zit, dan worden kosten gemaakt met betrekking tot een ongeval, ook vergoedt. Belangrijk te weten is dat gevaarlijke wintersporten als bobsleeën en rodelen vaak uitgesloten worden en dat off-piste snowboarden of skiën zonder professionele begeleiding ook uitgesloten is van dekking. Wie onverhoopt toch te maken krijgt met een blessure doet er goed aan contact op te nemen met de alarmcentrale van de verzekeraar. De meeste verzekeraars stellen dat contact verplicht. Meer informatie over een voordelige en uitgebreide reisverzekering via het onderstaande formulier.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie