Nieuws

Juridisch advies eenmalig gratis

Actie van rechtsbijstandverzekeraar op 10 december 2011

vrijdag 9 december 2011
Juridisch advies eenmalig gratis

De belangen van Nederlanders worden goed beschermd door het Nederlandse recht. Zo kan een werkgever een arbeidscontract niet zo maar ontbinden. En wie een product koopt in de winkel, krijgt daar standaard garantie op. Deze zekerheden sluiten problemen echter niet uit. Want wat als een baan op de tocht staat door de crisis? Of wanneer de verkoper van een TV zegt dat het effect buiten de garantie valt? In dat geval kan een rechtsbijstandverzekeraar uitkomst bieden. Zaterdag 10 december 2011 is het inwinnen van juridisch advies eenmalig kosteloos.

Bij rechtsbijstandverzekeraar DAS kunnen bellers zaterdag 10 december 2011 voor gratis telefonisch advies. De lijnen, bemand door 65 specialisten, gaan open van 10.00 tot 13.30, bellen kan naar 0800 240 50 60.

Veel behoefte aan advies
Volgens DAS zelf is er veel behoefte aan een juridisch spreekuur. Zo zouden mensen in deze economisch onzekere tijden een groter risico lopen op een juridisch geschil. Ondanks dat DAS preekt voor eigen parochie, zal de crisis inderdaad zorgen voor meer vragen. Talloze bedrijven moeten een stapje terug doen en het ontslaan van werknemers is soms onvermijdelijk. De rechtsbijstandverzekeraar merkt dat de meeste vragen (27%) dan ook betrekking hebben op werk en ontslag.

Prepaidadvies
Normaalgesproken kan men bij DAS terecht voor een rechtsbijstandverzekering. De maandelijkse kosten hiervoor bedragen circa € 18,10. Hiervoor biedt DAS hulp bij geschillen rond aankopen, werk en inkomen. Ook kan gekozen worden voor prepaidadvies. Eenmalig advies tegen vooraf bekende kosten. De tarieven zijn afhankelijk van de aard van het geschil.

De prepaidvariant lijkt niet altijd een even aantrekkelijke optie. Zo staat op de website van DAS zelf een voorbeeld van een flatscreen-tv die het begeeft. Na de klachtenbrief van DAS bleek de winkel de reparatie kosteloos uit te voeren. Dat is gunstig wanneer de winkel inderdaad toestemt. Zo niet, is de koper naast zijn TV ook € 135,- kwijt voor het versturen van de brief.

Uiteraard start DAS de actie om rechtsbijstandverzekeringen aan de man te brengen. Niettemin is het een leuke actie voor wie nu prangende vragen heeft. Uiteraard is DAS niet de enige partij die de klant kan bijstaan bij onenigheid. Via het onderstaande formulier kan meer informatie worden aangevraagd over de rechtsbijstandverzekeringen met de beste voorwaarden in verhouding tot het tarief.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie