Nieuws

Schade melden met je smartphone: snel en goed!

Boek een tijdwinst van 20 minuten

dinsdag 11 oktober 2011
Schade melden met je smartphone: snel en goed!

Het start meestal met een knal. Direct daarna schrik, irritatie of onzekerheid. Eén ding moge duidelijk zijn: voordelen levert een autoschade bij nooit op. Het trekt de autorijder uit het normale ritme, kost tijd, levert discussie op en kost na afloop een heleboel geregel. Eén van die facetten heeft het Verbond van Verzekeraars nu makkelijker geprobeerd te maken. Het Verbond lanceert deze week de schade-applicatie mobielschademelden.nl waarmee de schade in 10 minuten kan worden gemeld in plaats van in 30 minuten. Wegwijs keek kritisch maar is erg positief.

Zeven stappen kost het maar, het melden van de schade. Met ruimte om alle schadegegevens kwijt te kunnen en intelligente software die direct uw verzekeraar en een afbeelding van uw auto op het scherm van de applicatie toont. Het is iets wat we al kenden van websites waarop je een verzekeringspremie kon berekenen maar dit is nieuw bij het melden van schade. Andere vernuftigheden zijn het doorgeven van de locatie waar het ongeluk is gebeurd, die via GPS-coördinaten automatisch wordt weergegeven, en het online kunnen registreren van de schade. Niks uitprinten dus. Gewoon een bevestiging per e-mail. 

Louter gemak?
Hoewel gemakkelijk, valt er ook op het digitaal melden van schade wel wat aan te merken. Schade digitaal melden kan alleen via eigenaren van een iPhone of Android-telefoon. Minimaal één van de twee slachtoffers moet een smartphone tot zijn of haar beschikking hebben. Let er dus goed op wie u aanrijdt. Verder zal deze toepassing niet bruikbaar zijn in het buitenland. Zowel door de hoge streamingkosten als door het Nederlandse karakter van de App. Tot slot werken de knoppen in de App soms erg traag als uw internetverbinding niet optimaal functioneert. Dit kan zorgen voor een stuk ergernis, juist als u daar geen behoefte aan heeft.

Na de melding
De schademelding is sneller bekend bij de verzekeraar door deze mobiele applicatie. Echter, nog steeds zal er discussie blijven bestaan over wie er schuldig was in een bepaalde situatie en wiens verzekeraar er uiteindelijk zal moeten uitkeren. Uiteraard is het altijd in het belang van de verzekeraar om zo min mogelijk uit te keren. Een onafhankelijk financieel adviseur kijkt objectief naar de situatie en handelt puur in het belang van de eigen klant. Overweeg daarom vooraf goed of u een verzekering direct bij een verzekeraar of via een adviseur afsluit. 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie