Nieuws

Hypotheekrente duikt omlaag: 4,40% bij 10 jaar vast

Eindelijk weer strijd tussen hypotheekverstrekkers

woensdag 7 september 2011
Hypotheekrente duikt omlaag: 4,40% bij 10 jaar vast

Het heeft even geduurd maar eindelijk durven banken de degens weer te kruisen. Woonlife, een partij die al langere tijd de laagste rente biedt van 4,55% voor een hypotheek met een tien jaar vaste rente, zag vandaag concurrent SNS onder zich duiken met 4,45%. Woonlife reageerde binnen een paar uur door de rente zelf weer te verlagen tot 4,40%. Om van deze mooie rentes gebruik te kunnen maken, moet de klant echter wel netjes aan de strikte bankregels voldoen.

Woonlife is onderdeel van het Belgische Argenta. Een Belgische partij met eigen eisen als het aankomt op de hoogte van het hypotheekbedrag. Door scherpe rente die de partij biedt, staan de marges onder druk. Ofwel: Woonlife wil niet teveel tijd besteden aan een hypotheek of wil niet teveel risico lopen bij de klant aan wie het geld wordt uitgeleend. 'Standaardpersonen' kunnen echter prima bij Woonlife terecht.

De regels van SNS
SNS biedt de lage rente van 4,45% op de zogenaamde budgethypotheek. En, net al het andere dat 'budget' is, ligt bij de hypotheek van SNS de focus op rente en niet op kwaliteit en service. Zo krijgt de ontvanger een 'hypotheekboete' bij verkoop van de woning, moet de akte binnen drie maanden passeren bij de notaris - wat de prijsonderhandeling bij een woning onder druk zet - en moet men een betaalrekening afsluiten bij SNS waarop het salaris wordt gestort. Wie dit niet wil, betaalt een hogere rente.

€ 3.150 voordeel in één dag
De twee kleinere banken zorgden er vandaag voor dat een willekeurige huizenkoper die in de middag van 7 september een offerte aanvroeg voor een woning van € 200.000, jaarlijks € 315 - en over tien jaar € 3.150 - minder betaalt dan iemand die iemand die 6 september een hypotheek had aangevraagd. De fors lagere rentes gelden overigens niet alleen bij hypotheken waarvan de rente tien jaar vaststaat. Ook de 15 jaar vaste rente is onder 5% gedoken (4,85%).

De hypotheken van zowel Woonlife als SNS hebben hun eigen voor- en nadelen. Ook alternatieve hypotheekvormen, met wellicht een licht hogere rente, kunnen voor de aspirant-woningkoper de moeite waard zijn; zeker voor wie meer flexibiliteit wil op de langere termijn. Meer informatie over de voordeligste en best passende hypotheek in de eigen persoonlijke situatie kan hieronder worden aangevraagd. Direct de laagste rente vastklikken kan aan de rechterkant van de Wegwijs-website.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie