Nieuws

Grootste hypotheekverstrekkers niet het voordeligst

SNS, Woonlife en Allianz positieve uitschieters

woensdag 31 augustus 2011
Grootste hypotheekverstrekkers niet het voordeligst

Onderzoeksbureau IG&H meet per half jaar het marktaandeel van Nederlandse hypotheekverstrekkers. Na de meting over het eerste deel van 2011 komt Aegon als winnaar uit de bus. Ook het Belgische Argenta timmert - via Woonlife - sinds kort weer stevig aan de weg in Nederland. Florius daarentegen levert met 2,4 procent het meest in. Wie de hypotheektarieven zelf onderzoekt, merkt dat de 'bekende' aanbieders veelal niet het voordeligst zijn. Uitgekiende marketing, die zorgt voor een 'goede naamsbekendheid', blijkt het maar al te vaak te winnen van een aantrekkelijk rentetarief.

Koplopers op de hypotheekmarkt zijn respectievelijk Rabobank en ING, die hun positie daarmee behouden.Waar ING haar marktaandeel in de afgelopen maanden verder zag groeien, leverde Rabobank ondanks de koppositie twee procent in. Hekkensluiter van de top-10 is Amstelhuys, een relatief onbekende naam met als moedermaatschappij Delta Lloyd.

Voordeligste hypotheekverstrekkers
Het marktaandeel van Aegon en ING nam van alle banken in percentage het meest toe. Toch komen deze banken niet voor in de onderstaande top-5 van verstrekkers met de laagste hypotheekrente. In het overzicht is de laagste actuele hypotheekrente opgenomen voor rentevaste termijnen van tien en twintig jaar. Bij een rentetermijn van twintig jaar rekent ABN Amro 5,35 procent. Aegon vraagt een rente van 5,55 procent. ING loopt behoorlijk uit de pas en zit met 6,10 procent bovenin de renteboom. Het groeiende marktaandeel heeft de bank dan ook niet te danken aan de huidige rentestand.

Rabobank houdt haar rentestanden binnenskamers, waardoor een objectieve vergelijking nauwelijks mogelijk is. Ervaring en individuele gesprekken wijzen uit dat Rabobank aanvankelijk geen concurrerend rentepercentage biedt en pas geneigd is de rentetarieven te verlagen wanneer de consument 'wappert' met een scherpere offerte van de concurrent.

Hypotheekrente 10 jaar rentevast - voordeligste banken

Schema_10jaar

Hypotheekrente 20 jaar rentevast - voordeligste banken

Schema_20jaar

Het verschil tussen aanbieders is groot. Wie een willekeurige bank in de arm neemt en klakkeloos akkoord gaat met het eerste aanbod, ziet zichzelf geconfronteerd met fors hogere rentelasten. Meer informatie over de meest aantrekkelijke aanbieder in een specifieke situatie is op te vragen via het onderstaande formulier.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie