Nieuws

Fiets gestolen: wie vergoedt het meest?

ANWB krenterig voor fietsende vakantiegangers

dinsdag 9 augustus 2011
Fiets gestolen: wie vergoedt het meest?

Aanstaande zaterdag is het weer zo ver: een nieuwe zwarte zaterdag op de Franse snelwegen. Of je nu begint aan de vakantie en naar het zuiden reist of terugkomt en je in noordelijke richting begeeft, er zullen honderden kilometers file staan in beide richtingen. In sommige gevallen moet rekening worden gehouden met een verdubbelde reistijd. Niet verwonderlijk dat een fietsvakantie vanuit Nederland nog steeds populair is. Ver weg van het lawaai van de snelweg, rustpauzes in knusse dorpjes in plaats van smerige 'aires' en een heerlijk voldaan gevoel als de bestemming is bereikt. Maar wat als het stalen ros gestolen wordt? Wat vergoedt de reisverzekering?

Net als mobiele telefoons en foto- en filmapparatuur worden ook fietsen bij zo goed als alle reisverzekeringen tot een maximumbedrag vergoed. Deze maximumvergoedingen lopen bij de onderzochte verzekeraars behoorlijk uiteen. Van 250,00 tot 500,00 euro.

Fiets

ANWB niet erg gul
Opvallend is de relatief lage positie van de Algemene Nederlandsche Wielrijders Bond, beter bekend als de ANWB. Van oudsher groot in het adviseren, bijstaan en verzekeren van fietsers, maar niet erg ruimhartig als er betaald moet worden voor een gestolen fiets. Overigens heeft een ANWB-verzekerde dezelfde voorwaarden als een klant van Unigarant. Dat een prijzige verzekering niet altijd garant staat voor hoge vergoedingen bewijzen Interpolis, Aegon en Centraal Beheer. Dat een voordelige verzekering niet automatisch een lage vergoeding hoeft te betekenen laat National Academic zien.

Maak altijd foto's bij schade
De maximumvergoedingen gelden overigens niet alleen voor diefstal, maar ook voor beschadigingen aan de fiets. Als de fiets al op vakantie hersteld moet worden, zorg dan dat er goede foto's gemaakt worden van de schade en dat alle bonnetjes van het herstel goed bewaard worden. Dat voorkomt problemen bij het indienen van de schadeclaim. Let op. Een reisverzekeraar ziet een dagtocht per fiets vanuit de eigen woonplaats niet als reis en zal bij schade of diefstal niet vergoeden. De meeste reisverzekeringen zijn alleen geldig in het buitenland, of in Nederland als de reis ook inclusief een vooraf geboekte overnachting was.

Als aan deze voorwaarden wordt voldaan en de fiets wordt vervolgens gestolen, dan helpt reisverzekering het slachtoffer ook uit de brand om weer thuis te komen. In de meeste gevallen betaalt de reisverzekeraar de terugreis per trein of vliegtuig vanuit de plaats waar de fiets gestolen is. Vergeet geen aangifte te doen voor de trein vertrekt! Meer informatie over voordelige en complete reisverzekeringen via de digitale antwoordkaart.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie