Nieuws

Tarief pechhulp verschilt meer dan 100 procent

Slechts helft vakantiegangers laat auto vooraf nakijken

dinsdag 14 juni 2011
Tarief pechhulp verschilt meer dan 100 procent

In zomermaanden zetten veel vakantiegangers per auto koers naar hun bestemming. Niet altijd gaat de reis echter zoals gepland.  Tijdens de vakantieperiode strandde in de afgelopen drie jaar één op de vijf automobilisten met pech langs de weg, zo becijferde verzekeraar Allsecur. Ondanks het risico op een oververhitte motor, versleten bougies of andere mankementen, laat slechts de helft van de vakantiegangers de auto vooraf nakijken bij de garage. Eenmaal langs de kant van de weg kan de pechhulpservice uitkomst bieden.

De markt van pechhulpaanbieders is minder turbulent dan enkele jaren geleden. Zelfstandige aanbieders als Route Mobiel en SOS Pechhulp International vielen met succes de alleenheerschappij aan van de ANWB. Meer recent voegde ook bijvoorbeeld Bovag pechhulp toe aan haar dienstenaanbod. In plaats van nieuwe toetreders die zich met veel bombarie aankondigen, wordt de markt nu gekenmerkt door spelers die hun marktaandeel willen behouden.

Prijsverschil meer dan 100 procent
Dat de aanbieders zich minder rebels gedragen, neemt niet weg dat er veel te besparen valt voor de automobilist. De tarieven lopen fors uiteen. Uit het onderstaande overzicht blijkt dat het verschil tussen de duurste en de voordeligste aanbieder voor pechhulp in Nederland meer dan 100 procent bedraagt!
Ook voor pechhulp in heel Europa loopt het verschil op tot 93 procent. Bij het opstellen van het overzicht is uitgegaan van een vijf jaar oude auto zonder aanhanger of caravan. Voor nieuwe- of auto's ouder dan 10 jaar is het raadzaam vooraf te informeren of er een ander tarief geldt.

Overzicht tarieven (klik op een aanbieder om naar de website te gaan)

Pechhulp in Nederland, inclusief vervangend vervoer en hulp in woonplaats*

Aanbieder Tarief per jaar
SOS Pechhulp € 40,-
Mondial Assistance € 49,-
Route Mobiel € 56,-
Bovag € 65,-
ANWB € 83,-
Achmea € 85,-


Pechhulp in heel Europa, inclusief vervangend vervoer en hulp in woonplaats*

Aanbieder Tarief per jaar
SOS Pechhulp € 57,-
Mondial Assistance € 68,-
Route Mobiel € 78,-
Bovag € 84,-
ANWB € 95,-
Achmea € 110,-

         
* afgeronde bedragen

Verschillen in pechhulp

Het grote prijsverschil is nauwelijks te verklaren. Opvallend is dat bijvoorbeeld Achmea zich met haar tarief volledig uit de markt prijst en hoger uitkomt dan de ANWB. De ANWB is van de genoemde aanbieder de enige met een eigen wagenpark. De overige aanbieders maken gebruik van hulpcentrales en garagenetwerken die gespecialiseerd zijn in het weer op weg helpen van gestrande reizigers. Een ander verschil is dat bij de ANWB de hulp per persoon geldt, terwijl bij de rest het niet uitmaakt wie er in de auto rijdt.

Het goed onderhouden van de auto betaalt zich terug in een kleinere kans op een defect onderweg. Toch is pech niet uit te sluiten en is niets vervelender dan de vakantie langs de weg beginnen. Gelukkig kunnen pechhulpaanbieders in die situatie, tegen zeer uiteenlopende tarieven, verlossing brengen.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie