Nieuws

Contant geld gestolen bij inbraak. Is dat gedekt?

ZZP’ers gebaat bij goede inboedelverzekering

maandag 27 juni 2011
Contant geld gestolen bij inbraak. Is dat gedekt?

Vorige maand publiceerde Wegwijs een overzicht van maximale vergoedingen voor telefoons en camera's bij twaalf verschillende reisverzekeraars in Nederland. Voor telefoons bedroeg het verschil tussen de hoogste (ASR) en laagste maximale vergoeding (Centraal Beheer) 340 euro. Niet onbelangrijk voor wie op vakantie gaat en van plan is een kostbare smartphone mee te nemen. Deze maand neemt Wegwijs de inboedelverzekering onder de loep. Ook een schadeverzekering waarbij verzekeraars werken met maximeringen, bijvoorbeeld voor contant geld in de woning. Hoeveel krijg je terug na een inbraak?

Bij het uitkiezen van een inboedelverzekering is het, overigens net als bij alle andere verzekeringen, van groot belang om zowel de dekkingen als de maximale vergoedingen te bestuderen. Wie van zichzelf weet dat hij met regelmaat een fors geldbedrag in huis heeft, kan een behoorlijke tegenslag te verwerken krijgen bij de verkeerde verzekeraar. Vier verzekeraars, en niet de minsten, hebben een maximaal verzekerd bedrag van slechts 250 euro in de polis vermeld staan. Vijf partijen zitten daar zelfs 1.000 euro boven, zo blijkt uit het onderstaande overzicht.

Geld_woning

* Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag maximaal € 455,00
** Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag maximaal € 500,00
*** Uit te  breiden tot € 750,00

Voor wie van belang?
Ondanks dat het natuurlijk altijd meer loont om overtollig geld op een spaarrekening te parkeren, zijn er altijd mensen die vanuit bijvoorbeeld hun beroep veel contant geld in bezit hebben. Denk bijvoorbeeld aan kleine zelfstandigen die voor hun levensonderhoud privéopnames maken uit de bedrijfskas. Of horecapersoneel dat eens per kwartaal het fooiengeld mee naar huis krijgt. Zoals zo vaak is het ook hier van belang dat verzekeringen goed aansluiten bij de leefgewoonten van degene die polis afsluit.

Stedelingen krijgen minder
Wat verder opvalt, is dat inwoners van de vier grootste steden van Nederland - Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag - bij verzekeraars Allianz en London een lagere maximale vergoeding krijgen dan inwoners uit de rest van Nederland. Een polisvoorwaarde die overigens niet ongebruikelijk is in de verzekeringswereld, ingesteld vanwege de hogere criminaliteitscijfers in grote steden. Wie de AD Misdaadmeter van 2011 er op naslaat, ziet echter dat deze voorwaarde niet helemaal terecht is. De meeste woninginbraken vinden weliswaar plaats in de vier grote steden, maar het grootste risico op een woninginbraak loop je in de villagemeenten: Laren (plaats 1), Bloemendaal (3), Blaricum (6) en Bussum (9) bevinden zich allen in de top 10.

Het is zeker niet zo dat verzekeringen met relatief lage maximeringen daarmee meteen slechte verzekeringen zijn. Hoge maximeringen gaan vaak gepaard met hogere premies. Het is dus zaak om goed uit te zoeken wat van belang is wanneer je je inboedel verzekert. Een onafhankelijk verzekeringsadviseur kan helpen om de juiste verzekering aan de juiste persoon te verbinden. Informatie hierover is eveneens op te vragen via het onderstaande formulier.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie