Nieuws

Keert mijn reisverzekering wel voldoende uit?

Fluiten naar je iPhone bij Centraal Beheer

maandag 23 mei 2011
Keert mijn reisverzekering wel voldoende uit?

Een reisverzekering heeft een heel ruime dekking. Bijna alles wat je meeneemt op vakantie is verzekerd in een reispolis. Om grip te houden op de uitkeringen hebben verzekeraars aan veelgeclaimde zaken maximale vergoedingen verbonden. Deze bedragen kunnen per verzekeraar behoorlijk uiteen lopen. Belangrijk, zeker wanneer je met dure spullen op reis gaat. Wegwijs zocht uit hoe hoog de maximeringen zijn van twee van de meest geclaimde spullen op vakantie:  fotocamera's en mobiele telefoons. Conclusie: eigenaren van een dure smartphone kunnen beter even niet Apeldoorn bellen.

Behalve een maximumvergoeding voor de totale bagage, bestaat er dus ook een maximum voor sommige spullen die als bagage meegaan op vakantie. Denk aan fietsen, sieraden, horloges en sportuitrustingen. In de tabel hieronder staan de maximale vergoeding bij beschadiging, verlies of diefstal van een mobiele telefoon. Ondanks dat smartphones met hoge kortingen bij een abonnement worden verkocht, is de prijs van een los toestel veel hoger. Ter illustratie: de goedkoopste versie van de populaire iPhone 4 kost 599,00 euro.

Telefoon

Foto- en filmcamera's

De verschillen in vergoedingen voor foto- en filmcamera's lopen minder ver uiteen. Opvallend is wel dat ook hier het Rotterdamse ASR zeer goed scoort op dekking.  Vijf verzekeraars keren slechts de helft uit van het maximum dat ASR bereid is te vergoeden. Overigens is voor de absolute topapparatuur 1.250 euro wellicht niet genoeg, maar voor normale digitale camera's nog steeds ruim voldoende. Let wel, een hoge maximumvergoeding kan ook wijzen op een hogere premie.

Foto

Behalve de maximeringen zijn er meer zaken om op te letten. Zo hebben de meeste reisverzekeringen ook een eigen risico op de polis. Dit eigen risico wordt nog afgetrokken van de maximale vergoedingen. Soms gelden de maximeringen ook niet per persoon maar per polis. Als de maximering per polis is en er zijn op vakantie bijvoorbeeld twee fietsen van een gezin gestolen, dan wordt er slechts één keer het maximumbedrag uitgekeerd. Meer informatie over reisverzekeringen kan worden verkregen via het onderstaande formulier.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie