Nieuws

Laagste hypotheekrente van Nederland omhoog

Ook aanbieder Woonlife gaat overstag

dinsdag 26 april 2011
Laagste hypotheekrente van Nederland omhoog

In de afgelopen maanden buitelden hypotheekaanbieders over elkaar heen met renteverhogingen. Internationale ontwikkelingen zorgden voor deze rentedruk. Opvallend was het beleid van aanbieder Woonlife. Midden in al het verhogingsgeweld hield Woonlife maanden achtereen vast aan een lage hypotheekrente. De laagste hypotheekrente van Nederland zelfs. Aan deze standvastigheid komt een eind, ook de hypotheekrente bij Woonlife gaat omhoog. Slechts tot 27 april 14.00 uur kan de laagste rente van 4,8% voor een tien jaar vaste rentetermijn worden aangevraagd.

De rente op een hypotheek met een rentevast termijn van tien jaar bedraagt bij Woonlife momenteel 4,8 procent. Dit geldt voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie. Na 27 april 14.00 stijgt deze rente naar 5 procent. Wie er snel bij is, kan nog gebruik maken van de huidige rente en in de komende tien jaar rond de € 500 voordeliger uit zijn per jaar.
 
Groot verschil
Ook na de verhoging blijft Woonlife het voordeligst bij het eerder genoemde rentevast termijn. Het verschil met de duurste aanbieders is groot en loopt op tot maar liefst 0,75 procent. Zo vraagt de Bank of Scotland 5,75 procent per jaar en moeten bekende banken als ING en ABN het met 5,6 procent ook afleggen.

Reaal komt met 5,05 procent erg dicht in de buurt bij Woonlife. Delta Lloyd volgt met 5,25 procent.

Het is de verwachting dat na de verhoging van Woonlife een rentestand van 4,8 procent uit zicht raakt. Buitenlandse aanbieders die de concurrentie aanwakkeren, ontbreken en de rente bij de grotere banken ligt standaard een paar niveaus hoger. Ook acties van onder andere de Consumentenbond, die pleiten voor een lagere winstmarge van banken, kunnen niet voorkomen dat de rente omhoog gaat door ontwikkelingen elders in de wereld.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie