Nieuws

Verzekeren auto en caravan duurder

Premiekorting van 25 procent mogelijk

donderdag 24 maart 2011
Verzekeren auto en caravan duurder

Het verzekeren van de caravan wordt duurder. In de afgelopen tijd verhoogden de verzekeraars  Europeesche en London de premie van de caravanverzekering. Per mei 2011 volgt Unigarant dit voorbeeld. De premie voor nieuwe verzekeringen gaat omhoog met negen procent. Met name forse hagelbuien zorgden voor meer schade en een oplopende premie. Wie op stap gaat met de caravan, doet er daarom goed aan om de verzekering snel te regelen. Wanneer de verzekering eenmaal is afgesloten, geldt namelijk tot de vervaldatum van het contract nog de lagere premie.

"In de zomer van 2008 kwamen er hagelstenen naar beneden met het formaat van pingpongballen", zo meldt het KNMI. Naast auto's, daken en tuinhuizen is dit ook funest voor caravans. Binnen het uur werd voor miljoenen euro's aan schade aangericht. Ook in de zomer van 2010 werd Nederland getrakteerd op storm en hagel. Een groot aantal verzekeringclaims was het gevolg.

Verzekeraars staken premieoorlog
Niet alleen schade door slecht weer is een reden voor premieverhogingen. Ook de concurrentie tussen verzekeraars is afgenomen. Dit geldt voor schadeverzekeringen zoals bijvoorbeeld de caravan- en autoverzekering. Lange tijd buitelde de ene verzekeraar over de andere met premieverlagingen. Verlaging die ten koste gingen van de winstgevendheid. Dit ging zo ver dat toezichthouders hun zorgen uitspraken over de financiele situatie bij diverse verzekeraars.

Inmiddels is de kans op premieverhogingen vele malen hoger dan die op verlagingen. Partijen als Ditzo en Allsecur hebben met gigantische marketingbudgetten een positie op de verzekeringsmarkt verworven. Wie fors in marketing investeert, verdient dit veelal pas na meerdere jaren terug. Eén van de meest toegepaste methoden om de investering terug te verdienen is het verhogen van de premie. 

Verzekeringen bundelen voordeliger
Verzekeraars hebben interesse in klanten die meerdere verzekeringen tegelijk onderbrengen. Bij een groter aantal verzekeringen geldt dat het risico voor de verzekeraar om schade toe moeten uitkeren op een individuele verzekering daalt. De groep mensen die premie betaalt is groter en risico's kunnen beter opgevangen worden. Daarnaast maakt de verzekeraar per verzekering minder administratiekosten wanneer een compleet verzekeringspakket wordt aangevraagd. In ruil voor het onderbrengen van meerdere verzekeringen geven diverse verzekeraars extra korting op de verzekeringspremie. In totaal kan deze premiekorting oplopen tot wel 25 procent. Niet in alle gevallen is de caravanverzekering hierbij overigens  een standaard onderdeel.

Wie meer informatie wil ontvangen over de additionele kortingen voor de autoverzekering, kan dit aanvragen de informatiekaart.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie