Nieuws

Geen pechhulp en toch pech? € 150 ‘boete’

Fransman krijgt voorrang boven Nederlander

woensdag 21 juli 2010
Geen pechhulp en toch pech? € 150 ‘boete’

De Nederlander is betrekkelijk goed verzekerd tegen pech langs de weg. Slechts tien procent van de Nederlanders heeft geen dekking voor pechhulp in het buitenland. Dit blijkt uit een onderzoek van autoverzekeraar Allsecur. Wel blijkt de dekking van de pechhulp in sommige gevallen onvoldoende of betalen mensen teveel voor hun pechhulpdekking. Wie ervoor kiest om zich niet te verzekeren tegen het gevaar van een defect voertuig betaalt € 150,- als hij of zij toch geholpen wil worden.

Wie op reis gaat, hoopt uiteraard dat de auto de reis heen en terug naar de vakantiebestemming goed zal uithouden. Echter, gedurende de vakantiemomenten worden juist de extreme weersomstandigheden opgezocht. Extreme hitte in de zomer of vrieskou bij de wintersport. Omstandigheden waar een auto mogelijk niet tegen opgewassen is  en daarom verstek laat gaan.

Kapotte V-Snaar grootste klacht
Dat de weersomstandigheden een grote rol spelen wordt duidelijk in de top vijf meest genoemde klachten welke vrijwel allen met een te hete zomer of een te koude winter te maken hebben. De kapotte V-Snaar, problemen met de koppeling, een kapotte accu, oververhitting van de motor of een lekke band zijn de vaakst genoemde klachten bij de pechhulpservice.

Autodekking op reisverzekering niet altijd overbodig
Volgens Wessel Koenekoop van Mondial Assistance vergeten veel mensen dat pechhulp een basisdekking biedt. "Zeker de bestuurders van de grotere gezinsauto's en luxere voertuigen worden flink teleurgesteld wanneer zij een Corsa of Astra als vervangen vervoer krijgen, terwijl ze op een gelijkwaardige auto hoopten", aldus Koenekoop. De autodekking op de reisverzekering dekt veelal de kosten die gemaakt worden om in aanmerking te komen voor 'gelijkwaardig' vervangend vervoer. "Of dit altijd zo is, hangt af van de voorwaarden". Er zit voor de klant dus niet altijd iets anders op dan voorafgaan aan de reis even de kleine lettertjes door te lezen.

Nederlanders wachten langer
De meeste pechhulpverleners lijken op elkaar qua dienstverlening. Echter in details kan de dienstverlening wat verschillen. Zo hebben sommige pechhulpverleners speciale diagnosestellers in dienst omdat de pechhulpverleners ter plekke geen tijd hebben om langs te komen. Zo helpen de Franse autogarages bij voorkeur eerst hun medelanders voordat ze een Hollander in nood te hulp schieten.

Duur uit zonder pechhulp
Wie geen verzekering voor pechhulp afsluit kan duur uit zijn in het buitenland. Zo kost hulp bij pech onderweg voor iemand die geen dekking heeft voor pechhulp € 115,- tot € 150,- voor een eenmalige hulp plus daarbij de kosten van een jaar lidmaatschap. En dat terwijl de autorijder voor slechts enkele tientjes al verzekerd kan zijn van een zekere autorit in het buitenland.  De tarieven van de pechhulpservice zelf liggen sterk uit elkaar. Wie meer informatie wil ontvangen over voordeligste aanbieders, vult hiervoor de digitale antwoordkaart in.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie