Nieuws

Prepaid pechhulp ‘Ditzo’ relatief duur

‘SOS Pechhulp’ aanzienlijk goedkoper

maandag 12 april 2010
Prepaid pechhulp ‘Ditzo’ relatief duur

Verzekeraar Ditzo doorbreekt de standaard waarbij de autobezitter een abonnement neemt op een pechhulpdienst. In plaats van een abonnement kan met een prepaid-variant eenmalige pechhulp ingekocht worden. In geval van pech wordt de auto weer op weg geholpen en is het vooraf ingekochte tegoed verbruikt. Ondanks het vernieuwende karakter komen de voordelen voor de autobezitter bepaald niet uit de verf.

De koper kan kiezen uit een tegoed dat twee, drie of vier jaar geldig is. Daarnaast kan naar wens hulp in alleen Nederland of geheel Europa gekozen worden. De prijs van het tegoed is afhankelijk van de geldigheidsduur en de geselecteerde regio.

Prepaid pechhulp duur
Een van de nadelen van de prepaidservice is de prijs. Tegoed dat gedurende twee jaar recht geeft op één keer hulp binnen Nederland kost € 69. Voor recht op eenmalige pechhulp in heel Europa bedragen de kosten € 105 voor twee jaar en  € 159 voor vier jaar. Hiermee is Ditzo voordeliger dan Bovag dat voor een jaarabonnement met hulp in Europa € 60,45 vraagt.

SOS Pechhulp International rekent echter  een jaartarief van € 29.90. Met nog geen € 60 voor twee jaar aansluiting is dit fors minder dan bij Ditzo. Wat betreft de pechhulp zelf is de dienstverlening vergelijkbaar. Zo bieden beide aanbieders vervangend vervoer wanneer de auto niet ter plaatse gerepareerd kan worden. In het laatste geval wordt de gestrande auto bij een nabijgelegen herstelbedrijf weer rijklaar gemaakt.

Niets mis met een abonnement
Het eenmaal aangeschafte tegoed bij Ditzo vervalt wanneer de automobilist een beroep doet op de pechdienst. Dit in tegenstelling tot SOS Pechhulp en andere pechhulpaanbieders, zoals de Wegenwacht en Route Mobiel, die met een abonnementensysteem werken. Daar heeft de klant recht op meerdere malen hulp voor hetzelfde bedrag.

Niet alleen bij een beroep op de pechdienst vervalt het recht op Ditzo-pechhulp, ook is het tegoed  twee, drie of vier jaar geldig. Na het verstrijken van het gekozen termijn is het tegoed niet bruikbaar meer en dient voor recht op hulp opnieuw in de buidel getast te worden. Gewiekste weggebruikers die op het moment van pech het tegoed kopen en dit direct willen gebruiken, krijgen nul op het rekest. Het tegoed is pas drie dagen na aanschaf geldig.

Het klinkt aantrekkelijk om alleen te betalen voor daadwerkelijke verleende pechhulpverlening. De prepaid dienst van Ditzo is echter relatief duur en biedt geen aantoonbare voordelen ten opzichte van de vergoedingssystemen die andere aanbieders hanteren.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie