Nieuws

Prijsverschil pechhulpverleners steeds groter

Dure wegenwacht opzegbaar tot 15 november

donderdag 15 oktober 2009
Prijsverschil pechhulpverleners steeds groter

De datum waarop het lidmaatschap van de ANWB opgezegd kan worden, nadert. Tot deze 15 november halen diverse aanbieders van pechhulp hun aanbod van stal en wordt de strijd om de aandacht van de autorijder wederom gestreden. De markt voor pechhulp lijkt, na de komst van een groot aantal nieuwkomers, verzadigd te raken. Dit neemt niet weg dat er voldoende te kiezen valt. De tarieven van aanbieders verschillen fors en het bedrag dat bespaard kan worden op pechhulp is gestegen tot meer dan € 90,- per jaar. SOS Pechhulp verhoogde het tarief niet en is de voordeligste. Hulp van de gele wagens van de Wegenwacht is veruit het duurst.

In het verleden werd in reclamecampagnes de strijd op het scherpst van de snede (en in sommige gevallen in de rechtszaal) gevoerd. Zo liet Route Mobiel zich laatdunkend uit over 'het blaadje' van de ANWB en benoemde SOS Pechhulp International waarom de ANWB ''gerust opgezegd kon worden.''

Tarieven pechhulpaanbieders
In het onderstaande overzicht zijn de tarieven opgenomen van de grootste aanbieders van hulp bij pech langs de weg. Meer informatie en aanvraagmogelijkheden zijn beschikbaar op de websites van de aanbieders. Klik daarvoor op de namen in het overzicht.

Pechhulp in Nederland: met eigen woonplaatsservice en vervangend vervoer:

Aanbieder

Tarief per jaar

SOS Pechhulp International

€ 29,95

ANWB Wegenwacht

€ 82,00

Route Mobiel

€ 55,00

Bovag

€ 44,95

Mondial Assistance

€ 49,00


Pechhulp in Europa: met dekking in Nederland, eigen woonplaatsservice en vervangend vervoer:

Aanbieder

Tarief per jaar

SOS Pechhulp International

€ 29,95

ANWB Wegenwacht

€ 120,00

Route Mobiel

€ 82,50

Bovag

€ 49,95

Mondial Assistance

€ 67,50


Verschillende diensten
De belangrijkste verschillen tussen de aanbieders is de wijze van pechhulpverlening. De ANWB heeft eigen monteurs op de weg. De overige aanbieders maken gebruik van een (internationaal) netwerk van garagebedrijven die in het geval van pech uitrukken. Bij Bovag zijn dit bijvoorbeeld de eigen garages en SOS Pechhulp International is aangesloten bij SOS International, een organisatie die naast de pechhulpverlening ook wereldwijd mensen bijstaat die een beroep doen op hun reisverzekering. Voor de snelheid van de pechhulpverlening maakt het niet uit wie de pechhulpverlener is. Soms zal de plaatselijke garage sneller kunnen uitrukken en op andere momenten is de rondrijdende gele pechwagen dichter in de buurt. Een klein voordeel van de niet-wegenwachters is dat deze vaak reeds met oplegger ter plaatse zijn en daarmee het voertuig direct kunnen vervoeren wanneer reparatie ter plaatse niet mogelijk is. Verder heeft de ANWB als enige de voorwaarde dat de bestuurder van de auto met pech ook de pashouder moet zijn.

Uit de vergelijking van de tarieven blijkt dat lucratief kan zijn om aansluiting te zoeken bij de voordeligste pechhulpaanbieder. Zeker bij een volledige service met hulp in zowel de eigen woonplaats als landen buiten Nederland is dit het geval. Duidelijk is in ieder geval dat de kwaliteit van dienstverlening onderling vergelijkbaar is.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie