Nieuws

Overlijdensrisicoverzekering kan stuk goedkoper!

Hypotheekverzekering voor overlijden vaak veel voordeliger

donderdag 17 september 2009
Overlijdensrisicoverzekering kan stuk goedkoper!

In de verzekeringswereld is een zware concurrentieslag gaande inzake overlijdensrisicoverzekering. Het gaat daarbij om verzekeringen die gekoppeld zijn aan een hypotheek en om verzekeringen die gesloten zijn ter financiële afdekking van het risico van overlijden van de vader of moeder van een gezin. De consumentenbond is er heilig van overtuigd dat er een prijzenoorlog zal losbranden op het vlak van overlijdensrisicoverzekeringen.

De afgelopen week viel bij veel Nederlanders al een brief op de mat waarin de verzekeringsadviseur wees op de mogelijkheid van een lagere premie voor dit type verzekering. Het gaat daarbij vooral om verzekeringen die verbonden zijn aan een hypotheek. De overlijdensrisicodekking die standaard is opgenomen in de hypotheekdekking is over het algemeen aanzienlijk duurder dan een losse overlijdensrisicoverzekering. Het verschil loopt op tot enkele honderden euro's per jaar.

Consumentenbond
Niet alleen de verzekeringen die gekoppeld zijn aan een hypotheek kunnen goedkoper, ook losse overlijdensrisicoverzekeringen van vóór 2004 kunnen veelal met behoud van dezelfde voorwaarden tegen een lagere verzekeringspremie worden overgesloten. Overstappen van de één naar de andere verzekeraar kost niets, er zijn geen boeteclausules en de premie wordt een stuk lager. Mensen die inmiddels gestopt zijn met roken kunnen nog grotere voordelen verwachten.

Volgens de consumentenbond zijn mensen '"een dief van hun eigen portemonnee" als ze de oude verzekering in stand houden. Voor mensen boven de leeftijd van 55 jaar en voor mensen wier overlijdensrisicoverzekering inmiddels premievrij is geworden, komt deze actie te laat. De overige leeftijdsgroepen kunnen echter fors verdienen aan een overstap.

Ook rechtsbijstandverzekering goedkoper
In de afgelopen twee jaar heeft zich al een gigantische prijzenslag voorgedaan in dit type verzekeringen. De huidige concurrentiesfeer komt daar nog overheen, aldus de consumentenbond. Niet alleen levensverzekeringen zijn de laatste jaren voordeliger geworden, ook diverse soorten schadeverzekeringen zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk goedkoper geworden. Dat geldt onder meer voor rechtsbijstandsverzekering, die volgens een recent onderzoek door meer dan 60 procent van de hbo'ers, academici en middelbaar en hoger personeel voor het gezin is afgesloten.

Na een periode van forse daling dreigen de premies voor de autoverzekering dit jaar weer te stijgen. Mensen die geen bezwaar hebben tegen een drie- of vijfjarig contract kunnen de garantie krijgen dat zij gedurende deze periode nog van de huidige lage verzekeringspremies van de autoverzekering kunnen profiteren. Voor veel mensen is het lucratief om alle verzekeringspremies en de verzekeringsvoorwaarden opnieuw te laten controleren. Nadere info hieromtrent kan onder meer worden verkregen via de digitale antwoordkaart.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie