Nieuws

Consumentenbond prijst National Academic, Kruidvat en HEMA

“Twee miljoen consumenten worden misleid”

woensdag 3 december 2008
Consumentenbond prijst National Academic, Kruidvat en HEMA

Volgens de consumentenbond worden twee miljoen Nederlanders misleid. Middels ‘prijzenfestivals’ worden financiële producten zogenaamd gratis aangeboden, terwijl er in de praktijk vele addertjes onder het gras zitten. Vrouwen en lager opgeleiden zijn hiervan volgens de consumentenbond het vaakst het slachtoffer. Tegelijk meent de bond dat de verzekeringsdekking bij goedkopere polissen soms zelfs beter is. National Academic wordt daarbij in het zonnetje gezet. National Academic is de enige verzekeraar waarbij zowel de All-Risks verzekering als de W.A. en Beperkt Cascoverzekering goedkoop is.

Voor goedkope All Risks-verzekeringen bevindt National Academic zich overigens in een merkwaardige concurrentiestrijd. Daarbij zijn het niet de andere verzekeraars die National Academic qua premie en voorwaarden voor de voeten lopen, maar winkelketens als het Kruidvat en de Hema.

Hema en Kruidvat
Geconfronteerd met deze merkwaardige concurrentie schiet National Academic directeur Barthold Jongejan in de lach. “Nogal logisch”, vindt hij, “dat de Hema en Kruidvat goedkope polissen leveren. Zij verkopen slechts de polis en doen er verder niets meer voor. Je hoeft bij de juffrouw achter de kassa echt niet aan te komen met vragen over de voorwaarden, of nog erger, met een forse schade als gevolg van een aanrijding”.

Kennis van zaken
“Ook laten de Hema en het Kruidvat je zakken als het gaat om het verhalen van een schade op een schuldige tegenpartij. De serviceafdeling van National Academic pakt dat gewoon op. Bovendien keert National Academic het schadebedrag binnen 24 uur uit, levert direct een vervangende auto bij schade, komt de gerepareerde auto eventueel weer thuisbrengen en verhaalt je schade ook op een schuldige tegenpartij als je slechts W.A. verzekerd bent. Daarnaast werken wij samen met de voordeligste pechhulpservice van Nederland die dekking geeft in geheel Europa. Kom daar maar eens om bij de Hema en het Kruidvat. Hema en Kruidvat zijn slechts verkopers, de kennis van zaken zit bij ons”, aldus Jongejan.

Minder schade
De consumentenbond vond het een nadeel dat de laaggeprijsde autoverzekering van National Academic slechts beschikbaar is voor middelbaar en hoger personeel, hbo’ers en academici. Hema en Kruidvat zijn ook voor andere partijen bereikbaar. Volgens Jongejan is de genoemde groep de standaard klantenkring van National Academic. “De premies kunnen juist zo laag zijn en blijven omdat deze groep aanzienlijk minder schade claimt en het schadebedrag per ongeval bovendien kleiner is”, zo vervolgt Jongejan. “Hema en Kruidvat bedienen een totaal ander publiek. Daar zullen op termijn de grote schadeklappen vallen en valt het nog te bezien of die premies laag blijven”, zo vervolgt Jongejan.

Drie jaar geen premieverhoging
Omdat mede door de kredietcrisis de premies voor verzekeringen bij veel verzekeraars zullen stijgen, heeft National Academic een uniek initiatief genomen: het sluit sinds enkele weken polissen af met premiegarantie. Voor een premieopslag van 5 procent krijgt de verzekerde de garantie dat zijn premie de komende drie jaar niet zal stijgen. De premie kan alleen stijgen als een duurdere auto wordt gekocht.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie