Nieuws

Drie voordeligste studentenverzekeringen op een rij

Onduidelijkheid over waar studentenkamer te verzekeren

dinsdag 5 augustus 2008
Drie voordeligste studentenverzekeringen op een rij

Studenten die op kamers gaan verwaarlozen veelal het risico van diefstal of brand, terwijl een brandschade, zelfs voor studenten, gemakkelijk op kan lopen tot meer dan 10.000 euro. Echter, de student die dit risico wel wil afdekken en hiervoor een toevlucht neemt tot internet, zal zelfstandig de premie bij verzekeraars en banken moeten vergelijken. Vergelijkingssites als Independer en Verzekeringssite geven op dit terrein 'niet thuis'. Wegwijs zet daarom in dit artikel de tarieven voor deze verzekering op een rij - speciaal voor de groep met de 'kleinste' beurs.

Wat omvat een studentenverzekering precies? Een studentenverzekering dient minimaal een inboedeldekking te hebben, speciaal toegespitst op mensen die voor het eerst op zichzelf gaan wonen in een kleine ruimte. Hiernaast is het voor veel studenten interessant om zich doorlopend voor reizen te verzekeren aangezien een student niet alleen voor een zomervakantie maar vaak ook voor een langere periode achtereen naar het buitenland vertrekt, al dan niet in het kader van de studie. Ook voor de zorgverzekering bestaan er specifiek op studenten gerichte aanbiedingen.

Het vergelijken van premies voor studentenverzekering is niet eenvoudig. Veel verzekeringsmaatschappijen of banken hebben geen studentenverzekering. Anderen bieden een normale verzekering maar geven studenten extra korting. Bij de organisaties die wél een studentenverzekering bieden, verschilt de dekking onderling. Het één op één vergelijken is daardoor niet mogelijk. In plaats van vergelijken wordt in dit artikel dan ook gekozen voor een opsomming van de drie voordeligste verzekeringen. De hoogste waardering wordt hierbij gegeven aan de verzekering met de uitgebreidste dekking tegen de laagste premie.

Eerste plaats: National Academic
Veruit de voordeligste verzekeringsmaatschappij voor studenten wordt aangeboden door National Academic met het speciaal op studenten toegespitste studentenpakket voor € 1,75 per maand met hierin een inboedel-, reis- en aansprakelijkheidsverzekering. De inboedel is hierbij tot € 10.000,- verzekerd. Met de reisverzekering is de student tot een halfjaar aaneen in de gehele wereld verzekerd. De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tot € 500.000,-. National Academic geeft deze studentenverzekering bovendien gratis weg aan studenten die óók hun zorgverzekering bij National Academic onderbrengen (premie € 92,50 per maand). Zodra studenten de 18-jarige leeftijd bereiken kunnen ze wisselen van zorgverzekeraar. 

Tweede plaats: Postbank
Met € 2,70 per maand komt de studentenverzekering van de Postbank op de tweede plaats. Voor dit bedrag ontvangt de student een lagere inboedelverzekering dan bij National Academic (maximale dekking bedraagt € 7.000,-, eventueel uit te breiden naar € 14.000,- per jaar voor € 0,45 per maand extra). Verder zijn in dit pakket een aansprakelijkheidsverzekering tot € 500.000,- en een ongevallenverzekering tegen blijvende invaliditeit of overlijden opgenomen. Studenten ontvangen bij de verzekering van de Postbank geen reisverzekering..

Derde plaats: Rabobank
Op de derde plek komt de Rabobank met een polis van € 4,- per maand. Hiervoor ontvangt een student dekking tegen schade aan de inboedel (tot € 15.000) en een reisverzekering (europadekking). Om dit pakket aan te kunnen vragen moeten mensen overigens langsgaan op kantoor. Een aanvraag via internet is niet mogelijk.
 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie