Word lid

Over Wegwijs

Wegwijs is een consumentenplatform dat op een begrijpelijke en adviserende manier schrijft over alles rondom de persoonlijke portemonnee. In onze onderwerpen maken we ook zijstappen naar wonen, zorg en pensioen. Wegwijs-leden ontvangen periodiek het Wegwijs iMagazine, Checklists, nieuwsbrieven, alerts en overzichten. Meer weten? Bekijk wegwijs.nl/lidworden.

Wegwijs laat zien hoe het werkt als je een woning wilt kopen, hoe en waar je een hypotheek afsluit, hoe je voldoende pensioen opbouwt, hoe je spaargeld het meest oplevert en waar je bij een verzekering op moet letten. Ook schrijft Wegwijs over ziekenhuizen, je zorgverzekering en toeslagen.

Wegwijs maakt zaken helder en begrijpelijk, zodat je als lezer deze vaak ingewikkelde onderwerpen ook daadwerkelijk begrijpt. En als het nodig is, zetten we zaken in perspectief. 

Werkwijze

De redactie van Wegwijs raadpleegt dagelijks vele bronnen op het gebied van hypotheken, zorg, wonen, pensioen, sparen, beleggen, politiek, marco-economie en verzekeringen. Op basis van deze bronnen, brengen we nieuws, leggen we uit, bieden we inzicht en presenteren we een visie voor de toekomst. Alles in goed leesbare teksten: duidelijke uitleg, heldere rekenvoorbeelden en herkenbare situaties.

100% onafhankelijkheid

Wegwijs is volledig onafhankelijk. Daarom is het voor banken, verzekeraars, adviseurs, zorgverleners, pensioenfondsen en alle andere aanbieders van financiële producten die het geven van een onafhankelijke visie belemmeren, niet mogelijk om bij ons te adverteren. We houden vast aan onze principes en blijven 100% onafhankelijk. Ten dienste van de consument.  

Omvang

Wegwijs heeft 83.500 leden en bestaat als organisatie uit een (onderzoeks)redactie, freelance redacteuren, vormgeving, programmeurs en diverse staffuncties.

Contactgegevens Wegwijs

Wegwijs
Singel 329
3311 HE Dordrecht  

Telefoon: 078 - 76 00 250
E-mail: info@wegwijs.nl
Twitter: @wegwijsnl

Actuele highlights

Laagste hypotheek-rente 10 jaar vast 2,15 %
Gemiddelde woningwaarde €237.796,-
Aantal woningen te koop per koper 14
Hoogste Spaarrente 1,25 %
Hoogste spaarrente deposito drie jaar 1,80 %

Tip redactie

Mis je iets op de website of heb je een interessant onderwerp om over te schrijven? Laat het ons weten!

Bezig met verzenden

Je gegevens worden verzonden, een moment geduld alsjeblieft.

Je tip is verzonden

Bedankt voor je tip. Deze is binnen bij de redactie. Wanneer daar aanleiding voor is, wordt spoedig contact opgenomen.

Laagste hypotheekrente

Bekijk de laagste hypotheekrente

Variabel 1,95 % 15 Jaar 2,40 %
1 Jaar 1,75 % 20 Jaar 2,50 %
5 Jaar 1,80 % 30 Jaar 3,00 %
10 Jaar 2,15 %
Meer informatie